CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Kakak Selamat Mendaftar


"k dahhh....jom...bilik kakak tingkat 7!"

Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang memudahkan segala urusan semasa pendaftaran kakak masuk UIA semalam. Pendaftaran bermula sejak Jumaat lagi. Tapi untuk course kakak kena hari Ahad jam 8.00 - 12.00 tengahari. Sekejap je siap semalam. Kami sempat bawak kakak kluar lagi for short outing ke One Utama selepas dah settle urusan asrama. Jam 3.00 petang dan siap2 hantar kakak balik untuk rehat sementara tunggu waktu bermulanya sesi orientasi buat pelajar2 baru.

Kakak akan melalui minggu orientasinya selama seminggu di kampus Sec.17 PJ sebelum dihantar ke kampus pengajian di Nilai. Untuk seminggu ni, kakak ditempatkan di Mahallah Khadijah sebilik dengan rerakan yang sama course *yang sama2 akan ke Nilai nanti.*

Maka bermulalah era baru dalam hidup kakak, InsyaAllah from now onwards kakak dah boleh bergelar pelajar U dah bukan lagi budak sekolah dah....hehe... Maknanya kena tukar sistem le sikit... Kalau dulu, makanan terhidang je dekat Dewan Makan kat hostel tu tiap kali sampai waktu makan, pasni tak lagi. Kakak kena cari sendiri...huuuu..... Harap2 pandai2 lah ya, budget leklok duit makan tu nanti... :)

Sistem belajar pun tak sama macam masa sekolah dulu dah... Pandai2 lah bawak diri di sana nanti k. Cabarannya lebih... Ingat pesan papa, ingat
tips yang abang kasi, hati2 dengan suasana sekeliling, selalulah baca ayat kursi sebagai pelindung diri... mama kat umah akan sentiasa doakan kakak... GOOD LUCK ya kak...

... mama dah mula rindu...
huuu :))