CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Broga Hill... teringin nak ke sana


"Mama bila kita nak pegi?"

Sume pakat2 tanya, bila nak pegi Broga Hill... sume teringin nak ikut pegi lepas dengar citer abang dah pegi dengan Mizi serta kengkawan lain.

"Best! Cantik ma tempatnya....", kata abang hari tu. Abang pegi awal pagi, jadi dapat le peluang tengok sun-rise...matahari terbit...


"Kita nak turun rumah kul brape, nak tengok sun-rise?"
, papa cam berat hati nak turun rumah pagi2...
"...kita pi tengok sun-set
je lah nanti..."

...ermmm... takpe lah kalu camtu... mana-mana je... janji one day dapat ke sana... :))


8 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum fzi

Insyaallah..pasang niat
suatu hari sampai le tu

Wassalam

Puan Sue said...

Salam kak fzi..su pernah terbaca pasa Broga Hill ni..org yg adventurous mmg minat pegi tmpt mcm ni..Tgk sun rise, enjoy fresh air, good scenery...tp tu la..Sue ni pun tak tahu bila dpt sampai..

Kalau akak sampai dulu sana, upload la gambar ka sini ya..

sot said...

OK weekend yg both Kakak & Abg balik kita pi di awal pagi.

Note: Abg kena cuti keja la that day.

fzi said...

Wsalam tuan Rozali...
InsyaAllah mudah-mudahan.. saya sukakan green... suka tengok pemandangan semula-jadi.. :)

fzi said...

Wsalam Sue...
Broga Hill tu takde tinggi mana pun sue, kata anak akak kejap je jalan dah sampai atas. InsyaAllah nanti jadi pegi akak letak gambar pemandangannya yang indah, banyak2.. :)
Bila kita tengok langit dan pemandangan dari atas sana, InsyaAllah boleh menginsafi diri merenung segala kejadian dan kekuasaan Allah...indahnya ciptaan Allah...Subhanallah.

fzi said...

Pa...
Orite la kalu gitu... :)

errr... kena hantar kasut mama kat kedai dulu ek, tercabut tapak balik dari jungle-tracking kat PD hari tu.. :))

ummu said...

assalamualaikum Fzi
tengok gambar bROGA ni pun dah arsa cabarannya,mesti best kan..

fzi said...

Waalaikumussalam ummu...
Betul tu... tentu agak mencabar sikit la sebelum berjaya sampai ke puncak... tapi bila dah sampai atas InsyaAllah hepi... khabarnya dapat lihat pemandangan 7 gunung dari sana... :)

InsyaAllah kami akan ke sana ummu, kasut pun dah siap repair...hehe