CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Fzi dan Cookies

Kebizian melanda di saat2 akhir nak raya ni. Fzi bertemankan cookies hampir 10 jam di dapur setiap hari. Penat, sedikit stress dan hampir rasa putus asa, timbul rasa tak sure... dapat ke tidak siapkan order untuk tahun 2010 ni.

Sot banyak membantu di dapur. TQVM pa. Anak2 yang berdua di uia Nilai dan PJ bizi untuk persediaan Final exam. Jadi tak dapat selalu balik tolong mama. Shilah pula akan berhadapan dengan PMR awal Oktober, sibuk dengan sekolah dan tusyen...itu pun banyak juga tolong mama dalam menyediakan juadah berbuka puasa.

Namun alhamdulillah, kebizian ini tidak patahkan semangat Fzi untuk tetap bersama2 Sot untuk ke masjid BS setiap malam, bagi mengisi slot Solat Sunat Terawih 8 rakaat beserta mendengar tazkirah selama +-30 minit. Ada ambik note dari isi tazkirah yang disampaikan oleh para ustaz yang dijemput, tapi tak sempat untuk ditaip masuk blog.

Ya Allah berkatilah bagiku 10 terakhir Ramadhan ini, permudahkanlah semua urusan Ya Allah....aminnn


15 comments:

Lynn Nasir said...

salam,

tinggal seminggu je lg ramadhan ye kak..kejap je masa berlalu :(

tahniah, bisnes kuih raya nampak mcm 'lebat'. hehe..rezeki kak..susah payah bekerja tu akan terasa hasilnya nanti. insyaallah.

saya tahun ni menolak tempahan kek dr return customer. oven rosak :D duit lebih dh beli mesin jahit tepi pulak..silap pikir la..hehe!

Kunang-Kunang said...

Salam Fzi,

Alhamdulillah rezeki yang dikurniakan Allah dibulan yang penuh keberkatan ini.

Semoga berjaya.

sot said...

Sabar isteriku. InsyaAllah papa & anakanda bantu. Semoga semua customer dpt order mereka & tiada yg miss. Kira power betul mama ni, buat cookies bukan sikit tu sorang2 je. Tahniah.

Di samping tidak miss terawih, & istiqamah dhuha, tahajjud & ngaji Qur'an. Alhamdulillah.

muna b said...

Bersabarlah tie, kami percaya tie mampu meyiapkan semua tempahan sebelum raya.Good Luck n selamat hari raya maaf zahir batin.....

kakak said...

ma!kakak da balik!
dun wory b happy..keje uma bia kakak settle!
huhuhu =)))

ibuintan said...

salam FZI,
alhamdulillah rezeki hambanya melimpah di bulan mulia ini, kita buat mana yang mampu kan..

saya pun buat juga kerja tambahan sikit, terima tempahan baju kurung drp rakan-rakan tp terima sikit saja stakat kemampuan takut tak terjahit menjelang raya..

kalau dekat nak juga tempah cookies fzi tu..

selamat hari raya ..

sot said...

Menuju puncak, last two days. Jam menunjukkan pukul 11:30 mlm. Mama dengan adunan Oat Rings, Papa baru siapkan 6 tray Nestum Crispy, Shilah sedang buat topping 'creme cheese' untuk 3 bijik carrot cake, Kakak sedang buat Chip Sporties atur atas 3 tray, and Abang specilaize on Almond London. Masih banyak delivery yg still outstanding. Harapnya semua tempahan berjaya di siapkan & tiada yg pulang ke kampung hampa kerana tiada FZ Homemade Cookies sebagai buah tangan.

Note: Take 5, pekena cocktail plus kellog's corn flake....hmmm sedap.

amir acap said...

smggu sblum raye ni makin bz nmpaknye mama nak siap kan bskut org..seb bek abg ngan kakak dpt blik awl..hee..so kami akan tolong mama smpai berse sume..hee.. truskan ma..tggl 2 ari je lg ni..pastu, smbung pas raye plak..hehehe..

fzi said...

Wsalam lynn...
Baru ada peluang nak balas komen...thx lynn...
Selamat hari raya buat lynn sekeluarga...
Alhamdulillah hampir berjaya siapkan oder hari tu... ada lima enam orang yang last last tak dapat penuh, contoh diaorang order 4 balang akak dapat kasi 2 balang je...huhu

fzi said...

Wsalam kak ani...
Alhamdulillah moga ada keberkatannya...aminn
Selamat hari raya buat kak ani sekeluarga... :)

fzi said...

Thanx pa... papa banyak tolong... alhamdulillah

fzi said...

muna...
timakasih awak n anie datang ambik sendiri kueh raya hari tu......nnt kita jumpa time saya pi antar buku library k...

fzi said...

TQ kakak tolong mama.... :D

fzi said...

Wsalam ibuintan...
Selamat hari raya buat ibuintan sekeluarga...
Woahh awak ambik tempah menjahit rupanya... terer tuh...kita reti jahit takat baju kurung pesak je... pesen-pesen tak reti...hehe

Alhamdulillah ibuintan, hampir berjaya siapkan oder hari tu...mana2 yang tak ddan ada yang nak ambik lkueh epas raya...so kita lom boleh kuar dapur lagi le ...heheh

fzi said...

Thx bang, tolong mama.... :)