CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

BB - Rawang - PJ - Nilai

Alhamdulillah... hari Sabtu lalu selamat sampai di Nilai, melawat kakak. Kakak tak boleh balik sepanjang sebulan setengah sebab tengah pereksa Mid Semester. Abang pun sama tengah periksa, tapi alhamdulillah jadual pereksa abang banyak gap, itu yang dapat lari balik time weekend. Yang sukanya Shilah lah sebab tiap minggu dapat jumpa abang, at-least terubat le rasa walaupun kakak tak dapat balik.

Minggu lepas semasa kami ke Penang pun
, kakak sorang je tak ikut. Pegi jenjalan ke Penang sambil papa ada urusan kerja di Kepala Batas. Sedih rasa time makan laksa penang, nasik kandar dan jeruk2 yang sume memang jadi faveret kakak tuh... huuu

Itu yang ngajak papa... teringat sangat nak pegi ziarah kakak. Jadi hari Sabtu tu, pagi2 lagi le saya masuk dapur, masak nasik untuk bawak bekal ke tempat kakak. Lebihkurang jam 12.30 tengahari baru gerak menuju ke Rawang. Singgah beli itu ini, masa rasanya macam cepat je... tengok2 dah dekat pukul 2 petang. Singgah ke kampus PJ dulu ambik abang. Sampai kat Nilai dah pukul 3.30 petang... Ouhh lewat sume anak-anakku makan hari tu....


Kami solat kemudian makan2 sambil tukar2 citer dekat masjid depan Mahallah kakak. Sambil bercerita tangan kakak laju je ambik makan durian dan kek karet yang bawak dari rumah. Durian tu siap2 masuk
tupperware, so takde lah berbau sangat semasa dalam perjalanan yang makan masa hampir 3 jam tuh.
Sempat lagi kami ke Nilai3 petang tu. Tak penah sampai pun ke sana. Selama hari ni duk asyik dengar citer pasal Nilai3 melalui kawan2 je. Jadi bila pegi sendiri tuh...ouhhh anak2 dan mama anak2 tak sabar2 nak turun keta bila tengok tempat tu cam gempak je... nampak macam2 adaaaa.... banyak barang yang berkenan, rasa sume nak angkut bawak balik... :)
Dah Maghrib, selamat hantar kakak balik Mahallah, bye bye dan wish gud luck untuk kakak yang ada paper pagi esoknya, Ahad. Same paper dengan abang iaitu btq (Basic theme of quran)........ Moga Allah permudahkan kedua2 anakku yang sedang struggle untuk Mid Sem Exam tu.... aminnn