CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Takdok Air Pulok!


"Maaf ganggu pagi ni, bekalan air macam mana?"

Seawal 7.42 pagi, tiba2 dapat
sms dari fairuz isteri hj. munir. Hah? Takdok air lagi ke? Saya cepat2 meluru bukak paip di sinki dapur, check tengok lagu mano. Ohhh memang soh takde air..... ishk

Apa kena la ni, baru je rasa minggu lepas terputus bekalan air sehari suntuk. Jenuh saya mengangkut air dari bilik air ke dapur. Kena berapa round angkut... nasib baik air dalam tangki tu tak kering. Dah malam baru ada air balik.

Ni jadi lagi.... tension nya.... kalu abang ada tu takpe la jugak. Ni anak bujang tu dah balik hostel. Dah la kain belum mesin lagi, pinggan mangkuk dan periuk ada yang berbelen tak basuh lagi....

Ccari pekdoh belako nih.......
:/

12 comments:

Al Quds Travel said...

Al Quds Travel Welcome You :-

"AL QUDS TRAVEL FAIR 09"
Date : 10,11,12 December 2009
Time : 10.30 am - 10.00 pm
Venue : Ruang Legar KB Mall K.Bharu
Organizer : Al Quds Travel Sdn Bhd
Official Radio : THR Gegar FM
Tel No : 609-747 9999

Diskaun hebat untuk semua
pakej pelancongan!!!

Cikgu_Anie said...

salam kakakku yg dikasihi...thanks akk mendoakan FIL anie...pg td anie call keadaan dia dah stabil..tekanan darah dh turun, cuma kencing manis masih 11 lg..harap2 makin turun...kesiannya akk x de air lg kak..sabo ye kak..byk keje umah x leh nk settle tu..buat slow2 ye kak..kdg2 kat umah anie pun jd tempat mesin kain baju kwn2 yg stay kat maktab coz sana pun selalu x de air, anie dok kat bandar Alhamdulillah air sentiasa ada, cuma lekrik jak selalu putus..mesin basuh tu anie letak kat laman jer..senang nk cuci kain baju..kerja2 mencuci ni anie serah pada yg pakar hehehe..en.asben yg buat kak.smg cepat2 ade air ye kak

sot said...

Papa sudah report kat Syabas Log#091317002. Ada beberapa laporan lain juga sudah diterima untuk kawasan ini. Ianya bukan 'schedule maintenance'. Tindakan akan diambil secepat mungkin.

fzi said...

Al Quds Travel...
TQ singgah pkasih... InsyaAllah boleh berurusan in future..

fzi said...

Wsalam anie...
Alhamdulillah FIL anie makin stabil keadaannya... :)
Itula akak pagi tadi nak basuh kain tup2 takde air pulak....tergendala sume keje...hehe
Nasib baik ada blog, boley lepaskan marah jap...haha
Thanx anie... :D

fzi said...

Rite pa...tqvm :))

Kunang-Kunang said...

Salam Fzi.

Susah kalau tak ada air ni. Tu orang kata tak ada letrik boleh tahan lagi, tak ada air payah betul

geraugebang said...

Tension ooo tak de air. Kalau nak ter... yang susah sangat tu. he he he

fzi said...

Wsalam kak ani....
betul sangat tu... kalu takdde letrik tak payah macam ni...berkecah-kecah dapur jadinya kak ani...huhuuu
Tapi nasib baik kali ni sekerat hari je takde, lepas wat report alhamdulillah lepas zohor dah ada balik dah.... tapi bese la ambik masa nak dapat yang jernihnya, kuar yang hitam ngan coklat dulu airnya....ishk... :)

fzi said...

Gerau...
memang... tak leh lari dari rasa tension tuh...hehe
kalu ada repair2, biasa diaorang bagi notis dulu. Tapi ni yang jadi tiba2 ni takde notis atau warning, rasanya mungkin sebab ada paip yang pecah kat memana... :)

10 said...

lor... xda air ek? nape jadi camtu? susah jugak xda air ni kan?

fzi said...

10,
bese la tu...ada la tu paip pecah kat memana.. tapi alhamdulillah kejap je, tengahari dah settle :)