CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

i love kuala kubu




"Nah ! Ini Wak kasik jeh kat engko!"

Terkejut saya. Tiba2 wak gerai ikan bilis tu ambil secekak extra ikan bilis, masukkan dalam plastik ikan bilis 1kg saya yang sedang ditimbang. Ohh banyaknya wak kasi lebih... secekak penuh....
just imagine secekak penuh tangan orang lelaki...tak ke banyak tuh...jadi serba salah pulak saya dibuatnya...

Bila tengok wak nampak macam ikhlas je... saya pun ok le...suka sangatlah...hehe...makasih, makasih wak... nampaknya wak kuat bersedekah di bulan puasa ni. Moga bertambah2 rezeki wak ya... :)

Tambah berbunga2 hati bila dapat beli tulang dan daging lembu tempatan banyak2 terus kat pasar. Senang, takyah nak pikir kena datang lagi di bulan puasa ni. InsyaAllah cukup untuk stok sepanjang baki 3 minggu Ramadhan ini.


Itulah antara kelebihan berbelanja kat pasar kuala kubu nih. Dah le semua peniaga frenly frenly gitu...tak kira peniaga melayu ke cina ke...semua baik2.. Semua stail macam orang kampung, berbasa-basi dan banyak berlebih-kurang gitu.


Tu sebab saya suka dengan pekan kuala kubu ni....pagi2 lagi dah memecut ke sana dengan cik abang semalam. Belum cerah tanah lagi *orang kata*...hehee....
i love kuala kubu bharu very much... :))

8 comments:

Anie said...

salam akak wah bestnyer shopping sana, sy ingat kan kuala kubu tu kat kelantan, sy tanya suami rupanya kat selangor ye kak, hehehe, x pernah sampai lg kat sana tu, kalo kat kelantan pengkalan kubu kan, atau bazar buluh kubu hehhee best gak shopping situ ...

amir acap said...

hehehe...lame da abg x g kuale kubu...hehehe...

:::wagonbiru::: said...

org2 kkb mmg baik....
including dak2 yg skola kat sane...
kekkekeekkee ;p

sot said...

Next time pi KKB kena tulis nama atas batu ok.

cathenclox said...

salam singgah..

jum join follow blog saye..

http://cathenclox.blogspot.com
http://cathenclox-music.blogspot.com

fzi said...

Wsalam anie... akak jadi terbiasa dengan kkb ni sebab dulu pun duduk area belah sana sebelum pindah sini. Tu yang selesa dengan suasana dan persekitaran yang aman damai tu...hehe... boleh tengok ramai nyonya duk kayuh basikal, pastu semua yang bawak motor atau keta slow je macam tengah buat lawatan sambil belajar..macam takde rushing ke mana2..hehe


bang, kena pegi lagi ya...tempat jatuh lagi dikenang, ini kan pula tempat bermain ngan geng2 SAMTkkb


kakak, tentunya kkb akan selalu terpahat di hati kakak coz kakak 5 tahun duk hostel SAMTkkb :)


Laaa.. apasal hari tu tak remind nak tulis nama kita?..hehe


Wsalam cathenclox..
k nnt makcik singgah :)

Lynn Nasir said...

ooooo....ni ke kisah kkb :D

abah dulu keje kat kem askar kkb tu, saya gi skolah ngan adik awal pagi mcm org nk gi keje (abah anto). kalu nk jalan kaki..alamat berpeluh2 le sampai sekolah nnti..

fzi said...

Lynn...
hehe... banyak kenangan kitaorang kat kkb tu lynn...heheh

Oo gitu.. sekolah depan library awam tu ya lynn? Opps.. tak tau le time lynn kecik tu dah ada lom bangunan library tu... maybe belom kot.. :)