CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Gembala Kecil

Time keluar masuk antar ambik anak ke kelas tusyen, selalu terserempak dengan beberapa panorama menarik.

Tiap kali kereta melepasi gate depan rumah, otomatik kepala terus pandang ke depan, dongak tengok langit. Acap kali berbisik sendiri.."Woahhhh......", terpegun bilamana tengok lakaran langit yang begitu cantik....ohhh indahnya ciptaan Allah... Subhanallah

Bila melepasi pondok guard pula, tiada lain yang menunggu saya.... biasa mereka2 ini yang sering duk lepak2 di sepanjang jalan keluar. Bersantai je sume.... :)

Masa melalui jalan utama perkampungan orang asli pulak.... bukan takat seekor dua, selalunya segerombolan mereka-mereka ini sedang buat lalu-lintas.  Jadi kenalah bersedia menunggu dengan sabar sehingga mereka selesai melintas. 

Shilah selalu merungut..."Ishk, dah le lewat dah ni...."  :D

Gembala2 mereka pula terdiiri dari anak2 kecil yang benar2 kecil....betul, ada tu yang nampak cam tengah tadika lagi... tapi ada la sorang dua lagi yang besar sikit meneman... besar tak besar mana pun, rasa dalam tahun 2 atau 3 macam tu je.... heheh

Semua nampak cam hepi mengembala lembu walhal time tu cuaca tengah panas terik.... semua hi hi bye bye sambil tersenyum dekat makcik yang tengah duk tunggu turn nak jalan ni....  :))