CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Ilmu diguna-pakai


"Mama, yang mama ajar Shilah jahit hari tu kuar dalam preksa...."

Shilah tiba2 bersuara masa saya tengah kusyuk di mesin jahit. Tadi sekerat hari duk oter seluar dan kain anak2 yang koyak di sana sini. Semua pakat timbun dekat mesin jahit suh mama oter... ish ish bukan main lagi!

"Oh iye ke... jahit yang mana?", tanya saya dalam nada excited..
"...Insang Pari...", sahut shilah.

"Woahhh...so shilah boley jawab la yea?", tanya saya lagi.

"Ha' iya laa... satu soklan je... nanti shilah amik...", kata shilah seraya berpusing ke biliknya ambik kertas soalan untuk subject 'Kemahiran Hidup Bersepadu.'

Alhamdulillah... ilmu yang dapat hari tu, dah selamat Shilah guna-pakai dalam preksa. Jahitan insang pari tu saya ajar dekat anak2 masa buat penanda buku dan kepala pensil guna kain fleaner dulu. Ingat lagi time tu sume pakat duk sibuk menjahit, ada masa luang je sambung menjahit... heheh

Alhamdulillah tak sia2 belajar kan anakku...
:))



***update 10.12 pagi 10/6/2010


Khusus buat Lynn yang tanya dekat ruang komen, ni le kain fleaner yang akak citer tu. Boleh cari dekat Macy atau mana2 kedai jual barang jahit... :)