CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Kakak Dapat 8A



Alhamdulillah, dengan izin Allah kakak, anak saya yang ke dua telah selamat mendapat 8a 3b dalam keputusan SPM yang diumumkan hari ini. Alhamdulillah syukur ke hadrat Allah yang memberi rezeki. Selama ini doa saya hanya mohon agar Allah kurniakan keputusan yang terbaik saja untuk dirinya. Tidak meminta dengan jelas samada 12a, 11a, 10a atau berapa 'a' sekalipun. Hanya mohon... "Ya Allah kurniakanlah keputusan SPM yang terbaik untuk anakku Nur Farihin, keputusan yang boleh membawanya ke jalan yang engkau redhai....aminnn"

Kakak....
Mama harap dengan keputusan SPM yang kakak dapat hari ini, kakak dapat melangkah mencari ilmu dengan lebih yakin lagi. Perjalanan masih jauh lagi anakku. Pilihlah jalan yang baik, jangan tersilap langkah, congak dulu pro dan kontra satu2 perkara berkali-kali sebelum membuat apa2 keputusan, selangi usaha dengan doa yang berterusan, selalu solat istikharah untuk mohon Allah tolong pilihkan laluan...biar Allah yang ilhamkan segala tindakan kakak, baiki akhlak agar kakak dapat jadi insan yang baik penuh dengan nilai2 murni....InsyaAllah

Selamat Maju Jaya anakku....yakinlah dengan segala ketetapan Allah. Doa mama mengiringimu...




---------------------

36 comments:

amir acap said...

congrate la kak..bgus kakak ni..pasni silah kompem smngat punye..hehehe.. semoge pasni dpt g universiti yg bgus2 n berjaye di mase2 yg akn datang..thniah2..hee..

Secret Garden. said...

tahniah

ain said...

salam kak fzi...tahniah utk keputusan cemerlang spm anak akak. semoga kakak akan terus cemerlang di dunia barunya nanti!!!!

Mama Adli said...

tahniah....

SPM 1981 said...

Alhamdulillah kerana kejayaan yang cemerlang ini. Tahniah kakak !! papa selalu doakan supaya kakak mendapat keputusan yang terbaik dan semoga kakak mendapat peluang untuk melanjutkan pelajaran di institusi pengajian tinggi yang terbaik. Perjalanan masih panjang. Kenangi lah hari ini, di mana result yang di perolehi sejajar dengan tingkatan usaha. Rajin dan fokus dalam usaha itu selalunya membawa jaya. Tahniah dan banyakkan bersyukur pada Allah.

anis said...

salam kakfzi. alhamdulillah n tahniah pada anak akak atas kejayaannya dlm spm ya.:)

kakak said...

alhmdulilh..
berkat doa mama n papa,abg shilah ckgu n rkn2 dpt gak kakak keputusan yg cemerlang..alhmdulilh..

seronok sgt sume happy td!
akhirnye dpt gak aku membanggekan mama n papa..alhmdulilh Allah dgr doa aku...
seronok td tgok mama bergenang air mate time aku ckp result 8a...

mmg hari hari yg terBEST!!
ni nk tulis dlm diari ni..huhuhu..

lastly, tolong la doakn kakak dbri rezki utk smbung blaja dlm bdg yg kakak minat..insylh amin..=)

Ummufarhan said...

Salam,

Tahniah buat anak akak, Nur farihin..semoga terus mengukir kejayaan lagi selepas ini di dunia mahupun pun di akhirat..ameen.

fzi said...

Bang...
Alhamdulillah... doakan agar Allah mudahkan perjalanan kakak selepas ini...
Mama juga berharap agar abang maintain study tu, focus biar cemerlang dalam sume exam...sebab kejayaan abang menjadi sumber inspirasi serta semangat buat adik2...

fzi said...

Secret Garden...
Timakasih... :)

fzi said...

Wsalam ain...
Timakasih :)
Alhamdulillah, mudah-mudahan begitulah... kita sebagai ibu hanya mampu tolong mendoakan...kan ain.. selebihnya terletak pada usaha, doa dan tawakkal anak-anak kita...

fzi said...

Mama Adli...
Timakasih... :)

fzi said...

Pa...
Alhamdulillah... timakasih buat papa yang menjadi seorang ayah yang hebat buat anak-anakku... Terima kasih ya Allah...

fzi said...

Wsalam anis...
Timakasih anis atas ingatan...Alhamdulillah moga anak2 kita sentiasa mendapat perlindungan Allah di sepanjang perjalanan hidup mereka...aminn

fzi said...

kakak...
Alhamdulillah...
Bersyukur banyak2 dengan nikmat yang Allah beri ya... InsyaAllah mama dan papa akan sentiasa doakan kakak, abang dan shilah. Kehidupan kakak selepas ini akan lebih mencabar selari dengan usia kakak yang makin meningkat dewasa... tetapkan iman, kukuhkan amal, gandakan usaha, perbanyakkan doa.. InsyAllah Allah mudahkan jalan...aminn

fzi said...

Wsalam Ummufarhan....
Timakasih atas ingatan dan doa... :)
Alhamdulillah itulah yang akak harapkan... moga anak-anak cemerlang dunia akhirat... aminn

10 said...

tahniah3... lepas ni nk sambung bidang apa lak?

Izan@mamaAdam said...

tahniah pada anak dan emak sekali

fzi said...

10...
Timakasih... kalu tanya kakak banyak benar bidang dia minat termasuk accounting dan Syariah... :)
tengok lah dulu 10, moga diilhamkan Allah pilihan yang tepat ...aminnn

fzi said...

Izan@mamaadam....
Timakasih izan...emaknya tumpang gembira ngan kejayaan anak...hehe

cute gurl said...

wooo kakak da motong abang!!!
ha abg, tak jelez kew???
kekekeke...
kepade kakak terima kasih coz dapat membanggakan silah dengan result yang cemerlang!!!
insya'allah silah akan motong kakak nnt..!!!:P

hmm so kakak gud luck 4 the future... jgn dok menggatal xtentu pasal!!(^_^)

p/s: jgn lupe daratan!!!

Kunang-Kunang said...

Takniah kakak dan tahniah juga pada Fzi dan suami.

Kejayaan anak-anak adalah hasil bimbingan dan doa ibubapa.

fzi said...

Shilah...
Woahh...bagus tuh berazam nak motong kakak ... :)
Orite kalu camtu bermula hari ini ejas balik jadual belajar shilah k, extra kan sikit study tu... kena kurangkan time menonton tv dan baca novel tuh....lepas PMR boley sambung balik :)

fzi said...

Kak ani...
Timakasih... :)
Kita sebagai ibubapa hanya harapkan segala yang terbaik je buat anak-anak kan kak ani.... moga anak-anak sentiasa dalam perlindungan Allah Taala... aminnn

intan sofia said...

alhamdulillah..tahniah ye.. wah, sure makcik gembira skunk..leh la blanja kek black forest kat kami smue ;)

fzi said...

Intan...
Timakasih... :)
Itu la..Alhamdulillah,memang hepi rasa... kakak berjaya buktikan banyak perkara pada makcik...even tak ambik tuisyen kat luar, tak duduk boarding school macam abang dia dan tak brape cemerlang dalam PMR dulu..namun tetap boleh score dalam SPM... kesimpulannya semua terletak pada kemahuan diri sendiri. Kalau hendak seribu daya kan intan...
Thx k intan, makcik doakan kejayaan buat intan, shak dan sume yang lain.. InsyaAllah cerah masa depan :))

Kek black forest? Rite, jom dtg umah nnt makcik buat yang saiz 2kg punya...hehehe

kakak A.K.A nur farihin said...

time kasih kepada sume makcik2,ibu2 bapa2,kakak2..
huuuhu...
minta doakan segala yg baik buat sy selepas ini..=)
tq..

imanmom said...

salam fzi,masih belum terlewat untuk ucapkan tahniah kan!rasa bangga punya anak yang boleh buat kita tersenyum ngan kejayaan mereka...
muga kejayaan pasti bersama anak2 yg mau memajukan diri,yang penting doa kita sebagai ibubapa senantiasa mengiringi mereka....

Mak Su said...

tahniah buat kakak, moga terus berjaya dan berjaya

fzi said...

Wsalam imanmom....
Timakasih dapat berkongsi rasa dengan saya sebagai seorang ibu... :)
Betul tu... seiring dengan doa kita, diharapkan agar di dalam diri anak2 terbit kemahuan sendiri untuk berjaya.. kalau tiada kemahuan tiada lah jalannya untuk berjaya. Allah tak akan senang2 bagi kalau tiada usaha dari diri sendiri...
Thx imanmom.. :)

fzi said...

MakSu...
Timakasih... mudah-mudahan begitulah...moga semua anak2 kita berjaya dunia dan akhirat...aminnn

Dari Hati said...

Alhamdulillah..MasyaAllah..

Tahniah utk kakak..Semuga sentiasa berjaya dan berada di jalan yg benar..Doa Ibu dan ayah sgt bermakna..

(Rupa paras pun cantik, pandai pulak..Menantu sape la nih..)

fzi said...

Sue...
Timakasih... :)
Tentu seronok tuh kakak kalu baca komen sue ni...hehe

Alhamdulillah sue, dengan result yang dapat ni, moga2 mudahlah untuk kakak melangkah ke episod seterusnya... mohon agar Allah sentiasa bagi perlindungan buat anak2 kita dalam perjalanan mereka menuntut ilmu, kan sue... :)

fzi said...

Salam...

Ribuan terimakasih buat semua kawan2 yang jauh dan dekat yang sudi sms/call/face to face ucap tahniah termasuklah kak yam, kak z, kak Ina, Fairuz Hj MU, Hani, Naz, Nur, Cik Ina 10, Kak Raja, kak Siti, Mona, Malia, kak zza Arina, kak Maya, Aya, kak zza usrah, Midah, Imah dan paling istimewa kak Asmah.

Kak asmah adalah sahabat cum guru pada saya... rasa besar hati bila dapat sms kak asmah yang berbunyi:

"Aslm, sejak dah mula kelas jarang dpt intai blog ti atau mana2 pun, tp ni br trbaca ank ti nur farihin dpt 8A 3B... setinggi2 TAHNIAH kpd anak ti, ti juga hubby...!! Smoga dgn kejayaan ini dpt meneruskan cita2 utk masa dpn...pesan saya pegi lah mana pun, blajarlah pandai2 tp tetap ada simpan niat utk jd insan muslim yang commited to Islam..."

*******
Alhamdulillah...TQVM sume.. :)

kak zaa said...

alhamdulillah...baru dapat baca ..sbb dah lama tak blogwalking..

tahniah utk kakak..
dan juga utk mak dan ayahnye..

sama sama kita doakan yg terbaik utk anak anak kita..

fzi said...

Kak zaa...
Timakasih...kakak kebetulan ada kat sebelah saya ni, senyum n say TQ dapat ucapan dari kak zaa.... :)

Mudah-mudahan kak zaa..moga semua anak2 berjaya dengan cemerlang..aminnn