CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Usia Makin Berkurang

Alhamdulillah... hari ini 15/12/2009, genaplah umur saya 42 tahun.... Umur dah makin bertambah tapi yang pastinya usia ini makin berkurang.... makin ke hadapan.....

Menginjak umur yang 40 plus plus ni, sebenarnya dah mula rasa tak selesa di sana sini, tumit kaki dah tak berapa tahan kalu nak meronda satu Shopping Complex One Utama tu.... lutut pun dah mula berbunyi kalu jalan jauh2 pagi2 naik bukit turun bukit kat kawasan rumah kami ni....pendekkata berbeza stamina saat beberapa tahun dulu berbanding hari ini.... huuuuu

"Happy birthday my dear, Istiqamah mencari hidayah Allah... Papa doakan Allah beri mama kesihatan yang baik....."
*ucap papa usai solat subuh tadi*

"Hepi befday Ma....."
*abang wish masa terserempak kat dapur seawal 6.00 pagi*

"Hepi befday mama..."
*ucap shilah on the way ke bilik air nak ambik wudhuk solat Subuh*

"Hapy b'day mama!! A rOse spcially 4 u!! I LOve U!!"


*pagi2 dapat mms dari kakak yang sekarang ada kat hostel SAMTkkb, esok last paper spm - Pendidikan Syariah Islam*

Ohhh terharunya..... timakasihhh.....selalu doakan mama ya.....


22 comments:

E-na Zarina said...

Hepi 42th birthday kak...semoga sihat selalu, murah rezeki, bahagia bersama org2 tersayang dan sentiasa mendapat petunjuk dan hidayah dariNya...

fzi said...

Aminnnn....thx E-na dengan doa dan ingatan buat akak.... moga Allah kabulkan... :)

amir acap said...

hepi birthday mama..!! semoge mama sihat sentiase dan abg doa kan mama dan papa dpt pegi haji secepat yg mungkin..insya'Allah.. i love u ma..!! =)

cute gurl said...

hapi bezday mama... wlaupun usia mu makin meningkat tetapi wajah mu tetap menjadi number 1 dihati ku...
KATT!!

(^_^)

hai mama semoge allah lindungi mama drpd sebarang penyakit yg merbahaye... semoge mama panjang umo dan dimurahkan rezeki... amin...

love u ma.. hapi birthday mamamku!!

10 said...

selamat hari lahir kak... semoga panjang umur, murah rezeki, dan dirahmati Allah selalu...

fzi said...

Aminnnn..........
Tq bang...moga Allah kabulkan doa abang tuh...mama love u too... :)

fzi said...

Shilah...
TQ anakku... shilah selalu2 lah doa kat mama ngan papa esplly lepas solat ya...i luv u too... :D

fzi said...

10,
Timakasih atas ingatan dan doa 10 pada akak...moga Allah makbulkan...aminnnn

sot said...

Selamat Hari Lahir isteriku. Bersyukur di atas segala nikmat yang Allah kurniakan yang tidak terkira banyaknya.

Maka eloklah kita sama2 tanam azam baru sempena kedatangan tahun baru 1431 Hijrah dua hari je lagi...iaitu untuk berusaha mencari Redha Allah dan Hidayah-Nya. Antara nya ialah istiqamah dalam 5 perkara:
1. Ngaji Qur'an setiap hari
2. Baca terjemahan Qur'an dan fahami
3. Solat Dhuha
4. Solat Tahajjud
5. Dan puasa sunat.

Semoga kita semua hidup tenang dan lapang meniti hari2 mandatang, insyaAllah.

AYU IDRIS said...

Selamat Hari Lahir buat akak....semoga sentiasa bahagia dan gembira di samping keluarga, sihat sentiasa dan dirahmati Allah hendaknya...

fzi said...

TQVM to kak asmah yang memberi kata2 ucapan sempena my befday melalui sms sebentar tadi...
Dikopipes kan di ruangan ini buat kenang-kenangan...thx


Happy Birthday to you...!! syukur pd Allah d ats sgl nikmat rahmat usia yg d kurnia....doa saya smoga kekal bahagia famili ti.... jd istri yg solehah, anak yg soleh, ibu yg d sayangi n sahabat yg d senangi...tugas kita sbgai muslim masih byk d luar sana, ayuh sama2 dakwah slagi usia masih ada... -D

fzi said...

Papa thanx.... :))
InsyaAllah akan berusaha semampunya menggapai redha dan hidayah ILLahi...
...sesungguhnya hidayah perlu dicari....
...selama ilmu masih ditakuk lama, tidak istiqamah dalam beramal, mana mungkin hidayah datang bertamu dengan sendiri...kena usaha mencari...InsyaAllah Allah akan mengasihani dan memberi...aminnn

fzi said...

Ayu...
..timakasih ayu atas ucapan dan doa buat akak...aminnnn...moga Allah makbulkan....Salam ukhwah yang berpanjangan... :))

Dari Hati said...

Happy B`day k.fzi...

Semuga sentiasa bahagia dan tenang bersama keluarga.Di kurniakan kesihatan yg baik dn dipermudahkan dalam segala urusan dunia dan akhirat..Amiiiinn

fzi said...

Sue...
Timakasih...ingatan dan doa dari sue amat lah akak hargai...tq
mudah-mudahan sihat sokmo...
banyak yang belum terbuat lagi,
banyak yang perlu diiktiar mencari, perlu dipelajari...

fzi said...

Befday wish thru sms dari farisha *kawan baik kakak di samtkkb*.... TQ


hapy bezdy & sanahewa ya gamil & slmt hari jd mak cik....
Ermm sye doakan agr d panjgkn umo & murh rezki, smge hapy2 slalo d'smpg beloved famly
:D Amin >farisya<

kakak said...

huh merdeka!!!!!!
semalam my my dearest mama' b'day...!!!!

so i thikn its not too late to wish her a happy special day!!!!
hepy b'day mamamamamamamamamammam!!!!!!!!!

fzi said...

Thanx kak...
Waaa...dah merdeka dah anakku...
home sweet home ya...coti lama tuh tunggu result... jgn duk ngadap my-space ngan YM je ya... :)

Kunang-Kunang said...

Salam menyambut Maal Hijrah untuk Fzi dan keluarga.

Kunang-Kunang said...

Oh yer, nak ucapkan Happy Birthday". 42 tahun muda lagi tu. Semoga kehidupan diberkati Allah selalu.

fzi said...

Thanx kak ani for the wish dan doa tu...aminn
...alhamdulillah muda lagi... tapi... stamina dah makin kurang, mata tak sharp macam dulu lagi rasa2nya tak lama lagi nak kena pegi buat spek ni kak ani...heheh

fzi said...

Ya Allah Ya Tuhan kami...panjangkan lah umur kami supaya kami dapat memanjangkan ketaatan kepada-Mu Ya Allah...supaya kami dapat terus berbakti kepada-Mu...aminnn