CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

SPM menjelang tiba...


"M
ama, esOk tOlong bwk ayaq kOpi ye ma..."

Baru kejap tadi dapat sms tu dari kakak.

Ohhh sayunya rasa hati bila kakak sebut nak air kopi tu...ok nanti esok mama bawak 2 flask.....satu kita minum sama2 kat bawah gazebo tepi padang sekolah, satu termos lagi mama tinggalkan kat kakak... tahan la sampai malam kalu kakak tak habiskan sekali gus belah petang.

SPM dah dekat dah.... saya tau kakak tengah struggle sekarang ni....semua yang lain pun tentu tengah struggle di saat2 yang masih berbaki beberapa hari lagi ni sebelum SPM bermula.

Yang buat saya jadi risau sikit, kakak sekarang ni tak berapa sihat....kena selsema dari hari pergi dengar Seminar kat Ampang Pecah tempohari lagi. Tak kebah2 lagi selsema tu. Dalam talipon hari tu cakap, dah rasa nak tercabut hidung.... ishk kesian anakku.... saya hanya boleh advise telan panadol, kalu tak baik juga kena ajak ustazah pegi hospital Kuala Kubu.... atau kena talipon mama, mama pegi ambik bawak ke klinik." Kakak cepat2 kata "
takpe ma, biar kakak try makan ubat lagi, kalu tak tahan baru gitau ustazah."

Harap kakak kuatkan semangat ya.... Study lah masa tengah boleh study lagi ni. Gunakan masa sebaik2nya. Mohon pada Allah agar Allah sembuhkan dari selsema tu supaya kakak dapat study dengan lebih selesa. Nanti mama jumpa kakak esok, InsyaAllah pegi petang la kot sebab Shilah ada extra class belah pagi... kakak pun ada kelas tambahan jugak kan belah pagi....abang pulak tak balik minggu ni.... jadi mama InsyaAllah pegi dengan papa dan shilah je nanti. Nanti mama bawak makanan........


8 comments:

sot said...

Sabar lah Kak, ini ujian. Papa doakan semoga selsema tu hilang. Nanti besok papa bawak ubat. Papa doakan supaya Kakak dipermudahkan untuk menghadapi SPM ini. Papa mohon dari Allah semoga Kakak berjaya dengan cemerlang. 10A InsyaAllah.

10 said...

huhuhuhuuu... sedihnya... kakak dok hostel ek... dh selsema lak... nak exam lagi... dugaan...

apa2 pn kuatkan semangat dan makan ubat ya...

study smart ya... good luck...

ain said...

Semoga Allah permudahkan segala galanya utk kakak menghadapi spm yg akan dtg!!!

fzi said...

pa...
Moga Allah perkenankan...aminnnn

fzi said...

10...
tq...itu la terharu akak se round tadi...yang jadi lebih buat terharu tu sebab belum masuk malam lagi dah mula rasa sedey..weekend ni umah sunyi sume tak balik...huuuu
tinggal penghuni tetap yang 3 orang ni je.. :)

fzi said...

ain...
Tq dengan ingatan dan doa buat kakak...
Up-date news, sekarang ni kakak atas bas nak ke Masjid Negeri untuk majlis solat hajat....banyak sekolah turut serta, kata kakak dijangka student bih-kurang 3000 orang attend majlis malam ni. Solat Hajat InsyaAllah akan dipimpin oleh Ustaz Ismail Kamus.

NaqHuHiNes said...

Didoakan kakak cepat sembuh dan dipermudahkan menghadapi SPM. Jangan la sedey-sedey tinggal 3 kerat kat rumah, tu okey lagi ada 3. Hehe..

fzi said...

Mazzuin...
hehe...itu lah kena bersyukur...masih ada 3 kerat kat umah... :)

Tq atas ingatan dan doa buat kakak...alhamdulillah kakak dah makin ok...beransur baik selsemanya...thx mazzuin :)