CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Kakak Demam



Risaunya saya.... kakak masih demam lagi. Dah masuk 2 hari... kebah sekejap kemudian panas balik silih berganti. Dah makan ubat ikut time... tapi still macam tu jugak. Batuk, selsema semua ada sekali...

Hari ini atas permintaannya saya masakkan sup lagi. Semalam pun masak sup sebab fikir2 itu sajalah nampaknya yang boleh buat kakak dapat banyak air. Dalam pada tu, cepat2 saya rebuskan barli satu periuk. Kakak kurang minum air, tu la pasal. Jadi bila rebus barli tu, alhamdulillah banyak juga la nampak minum...kakak memang suka air barli. Sepanjang duk hostel pun kakak jarang minum air masak pun, minum time lepas makan kat DM *dewan makan* je, tapi bila dah naik hostel minum 100 plus je time dahaga. Tu sebab kami bekalkan kakak air 100 plus tiapkali kakak nak balik asrama. Kalau harapkan kakak nak minum air masak, payah la sikit.

Nampak tadi makan pun tak berapa lalu. Sikit je jamah. Padahal semalam masa lunch dan dinner saya dah rasa lega dah bila tengok kakak agak berselera... habis sepinggan nasik tu dan semangkuk penuh sup ayam.

Tapi hari ni sikit benar pulak makannya. Risaunya.... mama tau kakak tak kenyang makan tadi...dah la pagi tadi makan cekodok pisang dalam 5 biji je.... ohhh kesian anakku.. mama harap kakak kuatkan hati ya, lawan perasaan tak nak makan dan minum tu. At-least kalau kakak paksakan diri makan, ada lah tenaga tu sikit... ni lemah sangat mama nampak kakak.... even mama jelung2 kepala kakak pun masih tak mau turun panasnya... kalau turun pun sikit je kot.... risaunya hatiku Ya Allah....susah hati rasa... cepat2 la papa balik...rasa lambat sangat masa berjalan nak tunggu petang nanti papa sampai umah...