CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Riadah le pulak!

Link"Jom joging...", ajak papa sebaik saja kami selesai solat asar petang semalam.

"Mmmm... jom", balas saya cepat.

Waktu tu sebenarnya dah berkira-kira nak bagi baja kat orkid di laman. Dah lama tak membaja, nampak 'kegeringan yang luarbiasa' dah orkid saya tu. Tapi tak mengapalah, yang tu boleh buat lain kali. Time time petang macam ni elok juga lakukan riadah.

So apa lagi, terus cari stoking, kenakan tudung, pakai kasut adidas saya yang masih kekal cantik itu dan kunci pintu rumah. Round le kami dalam lebihkurang 1km . Tak boleh lebih-lebih nanti elok2 nak bagi sihat, lain pula jadinya.... :)

Sampai balik rumah, semua sambung buat push-up. Ya lah... sementara masih berpeluh-peluh tu, masing-masing tambah bersemangat lagi le buat exercise. Banyak le terbakar kalori petang semalam...hehehe


Untuk complete kan pembakaran kalori itu, saya menghilang sekejap keluar melalui pintu dapur. Kutip pegaga dalam dua genggam, basuh bersih2 lalu blend kan ia dengan setengah jug air masak. Maka akhirnya tersedialah 4 gelas minuman herba pegaga sebagai hidangan pelengkap buat ahli riadah petang semalam.... ceywah!