CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Riadah le pulak!

Link"Jom joging...", ajak papa sebaik saja kami selesai solat asar petang semalam.

"Mmmm... jom", balas saya cepat.

Waktu tu sebenarnya dah berkira-kira nak bagi baja kat orkid di laman. Dah lama tak membaja, nampak 'kegeringan yang luarbiasa' dah orkid saya tu. Tapi tak mengapalah, yang tu boleh buat lain kali. Time time petang macam ni elok juga lakukan riadah.

So apa lagi, terus cari stoking, kenakan tudung, pakai kasut adidas saya yang masih kekal cantik itu dan kunci pintu rumah. Round le kami dalam lebihkurang 1km . Tak boleh lebih-lebih nanti elok2 nak bagi sihat, lain pula jadinya.... :)

Sampai balik rumah, semua sambung buat push-up. Ya lah... sementara masih berpeluh-peluh tu, masing-masing tambah bersemangat lagi le buat exercise. Banyak le terbakar kalori petang semalam...hehehe


Untuk complete kan pembakaran kalori itu, saya menghilang sekejap keluar melalui pintu dapur. Kutip pegaga dalam dua genggam, basuh bersih2 lalu blend kan ia dengan setengah jug air masak. Maka akhirnya tersedialah 4 gelas minuman herba pegaga sebagai hidangan pelengkap buat ahli riadah petang semalam.... ceywah!

6 comments:

intan said...

superb arr mak cik..
truskn gaya hidup sehat ni..

fzi said...

Ohh intan..tq tq haha

Memang kena teruskan sesi riadah ni, kalau tak makin lemah le badan dan makin berusia le usia...hehe

amir acap said...

yeah yg pkai bju biru tu, saye...hehehehe....juz pegage bez woo..hehehe...

fzi said...

FYI masa komen ini ditulis, amir acap dah tak tau kat belah mana... tengah jogging.. sambung lagi beriadah ptg ni.. :)

salwa,,an ordinary person said...

waaaa...superb r makcik ni..
mgamalkn gaya hdup yg sihat..

fzi said...

Sblm kuar rumah tu memang le rasa malas salwa... tapi once dah mula jogging...fuhh rasa best bila dah stat berpeluh. Jom jogging salwa...:)