CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah kakak dapat UIA


"Ya Allah, jika UIA terbaik bagi-Mu buat anakku Nur Farihin menyambung pengajian, kurniakanlah Ya Allah...., jika itu tidak baik bagi-Mu, kurniakanlah yang lebih baik... Ya Allah"

Sesungguhnya apa yang baik buat kita tidak semestinya baik bagi Allah. Kita sebagai hamba Allah hanya mampu sebut keinginan, selebihnya terserahlah kepada Allah untuk tentukan mana yang lebih baik. Apa jua ketentuan-Nya, harus yakin pasti terselit seribu hikmah di sebaliknya....

Alhamdulillah kakak akhirnya dapat tawaran sambung belajar di UIA dalam jurusan Asasi Ekonomi dan Sains Pengurusan. InsyaAllah selepas tamat pengajian di peringkat asasi selama hampir 2 tahun, dengan izin Allah kakak boleh terus buat pengkhususan dalam bidang akaun sepertimana yang dihajati. Alhamdulillah syukur pada-Mu Allah.... moga mudah jalan kakak selepas ini...aminnn

22 comments:

kakak said...

hehhe thank u mama!
insylh kakak study btol3 smpai jd seorng professional accountant..
doakan kakak dipermudahkan mendapat ilmu ye..
hhehe(^_^)

UmmuFarhan said...

Alhamdulillah...tahniah kakak and mamanya..:)

ain said...

Alhamdulillah..tahniah utk Nur Farihin. Semoga kakak akan terus berjaya!!!

Sueozana said...

Salam...
Tahniah buat kakak...

fzi said...

Orite kak...teruskan perjuangan... ingat jangan kita cemerlang dalam ukuran gred je, biar cemerlang dalam semua perkara terutama berkaitan dengan sahsiah dan tingkah-laku.. :))

fzi said...

Ummufarhan....
hehe...tQ...mama dia yang terlebih suka..hehe...
bukan apa akak hepi kakak dapat sama tempat dengan abang... lepas asasi dua2 InsyaAllah dekat Gombak.. :)

fzi said...

Ain...
Thanx ain...Ain kawan blogger yang mula2 ucap tahniah buat kakak lepas akak inform thru sms ari tu... hehe
Thx k... akak doakan anak2 ain pun berjaya, mudah perjalanan mereka...aminn

fzi said...

Wsalam Sueozana...
Timakasih atas ucapan buat kakak...tQ singgah pkasih... nnt akak ke blog Sueozana pula k :)

sot said...

Ya betul, sebagai hamba-Nya kita kena mohon pertolongan Allah supaya memberi yg terbaik untuk anak2. Alhamdulillah Kakak telah diberi peluang ini yg juga merupakan pilihan utamanya semasa apply UPU online. Banyakkan bersyukur dan tanamkan azam untuk berusaha sungguh2 supaya perjuangan menuntut ilmu yg bermanafaat ini mencapai kejayaan cemerlang. Jadilah muslim yg mantap akidah, elok akhlak, dan cintakan ibadah. Jauhi pergaulan bebas, jaga solat dan aurat. All the best from mama & papa!!

indahhouse said...

salam kak fzi,
tahniah buat kakak. mesti kakak senyum jer sepanjang hari masa dapat result tu kan? hihihi. blaja elok2 kak. bukan semua org terpilih masuk univ. jangan bercinta awal2 (gurau nih..)
Moga mendapat kejayaan yag dicita, dan berusaha untuk kecemerlangan.. :)

Alhamdulillah, kak fzi, rezeki anak2..

Kunang-Kunang said...

Tahniah kakak dan tahniah juga pada Fzi suami isteri.

Alhamdulillah dapat sambung belajar di Asasi UIA.

Mudah2an dipermudahkan Allah segala urusan. Selamat berjaya.

fzi said...

Pa..
Alhamdulillah dah dua orang anak papa dekat UIA.. :)

fzi said...

Wsalam nur...
Alhamdulillah timakasih nur...:)

Itu la...akak pun harap jangan le cepat sangat kakak nak bercinta...hihi
Kalu dah mula bercinta, fikiran tu dah tentu bercabang2, dah takleh fokus study dah.... :))

fzi said...

Kak ani...
TQ... :D

Alhamdulillah dapat ikut pegi tempat abang dia...tapi kakak kena asasi kat Nilai kak ani, abang dia sama ngan anak kak ani dekat PJ... InsyaAllah nnt pegi Gombak baru dapat saing... :)

10 said...

alhamdulilah... tahniah... mudah2an segala urusan dipermudahkan...

Kunang-Kunang said...

Salam Fzi,

Anak kak ani kata mulai tahun ni yang di Nilai pun akan dipindahkan ke sini.

Kalau setempat dengan abangnya elok juga kan.

Cikgu_Anie said...

Alhamdulillah kak....
kak untuk pengetahuan akak adik anie pun dpt UIA jugak asasi sains hayat..UIA kat petaling jaya..anak akak dpt sana jugak ka dekat PJ..mohd firdaus kene daftar 22hb ni...

fzi said...

10,
Syukur alhamdulillah...timakasih 10, harap2 macam tu moga Alah permudahkan urusan...aminn

fzi said...

Wsalam kak ani...
Betul tu kak ani tapi next sem budak Law yang pindah dulu ke PJ... budak2 Ekonomi dengarnya lom lagi...huhu

fzi said...

Anie...
Alhamdulillah adik anie pun dapat UIA rupanya... kakak pun kena daftar kat PJ tapi pada 23hb lewat sehari dari adik anie..
Lepas minggu orientasi baru kakak gerak ke Nilai.
Moga sume berjalan ngan baik.. kan anie....moga dipermudahkan urusan oleh Allah Taala...aminn

fzi said...

Anie...
Akak baru lepas tanya kakak n abang...rasa2 adik anie pun kena ke Nilai lepas minggu orientasi kalu betul ambik course Sains Hayat tu... suh adik anie check dekat Admission Booklet k *dekat surat tawaran online*

Btw adik anie dah print sume? Kali ni kena print sendiri sume form. Kena print: Admission form, bank muamalat form, surat tawaran bantuan asasi dan surat perjanjian asasi. Surat perjanjian asasi kena 3 copy dan multi-stem untuk ketiga2nya...

Suh adik anie double-check sume tu k...

Cikgu_Anie said...

thanks kak for ur info..tu la anie sampai cuti 1 hari uruskan adik buka akaun bankmuamalat..ye ker nanti nk tgk balik ke nilai tu..