CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Detik2 Papa di Ijtimak Ulamak


Hati teruja untuk berkongsi isi-isi sms yang dikirim oleh papa yang sekarang berada di Ijtimak Ulamak, Sepang. Tujuan untuk dikongsi catatan hanyalah untuk kita sama2 dapat feel bagaimana situasi di sana. Walau saya di rumah namun hati seakan turut berada di sana dengan semangat yang dibawa dari Ijtimak Ulamak yang sedang berlangsung.


10hb Julai
5.37 petang

  • Beg buat hal tercabut kepala zip. Kalau bukak ni takleh tutup. Ini bukan main2 tapi betul2 terjadi.
fzi.... saya terus tertawa dan call papa supaya cool down..."pa, tu sume cobaannnnnn"....hehe
Papa masa tu dah kat Bangsar atas komuter on the way to Nilai.


10hb Julai
7.25 petang

  • Sampai di nilai. Kini di masjid untuk solat. Akan dihantar bas ke Ijtimak jap lagi. Ramai peserta dari India, bangla, Cina, Indon, Singapore.
fzi... syukurlah papa dah sampai nilai...


10hb Julai
10.30 malam - Papa call(tiga empat kali try baru boleh bercakap, line kat sana problem)...alhamdulillah dah selamat jumpa Hj Munir. Hj Munir dah siap2 reserve kan tempat untuk papa. Tapi belum jumpa abang lagi. Baru mesej2 (try call tak dapat, still masalah line). Papa pesan kalau saya dapat call abang bagitau papa tunggu kat tiang K1 11 (K satu sebelas).

fzi... cuba banyak kali still takleh call abg.... mesej je lepas..... harap abang ok ngan kawan2nya.
Alhamdulillah abang dapat balas mesej.


11hb. Julai
3.23 pagi

  • Papa dah jumpa Abang....don't worry...

11hb. Julai
4.05 pagi

  • Papa baru tahajjud. Melihat ramainya manusia. Khemah ini saja muat 10 ribu. MasyaAllah hebat. Macam kat Mekah.
fzi.... saya terus bangun, ambil wuduk dan solat....


11hb. Julai
7.27 pagi

  • First time dapat solat jemaah Subuh dengan 200 ribu orang. Now tengah dengar kuliah urdu di translate ke BM. "Orang di jalan hidayah Allah adalah berjaya walau fakir harta benda."
fzi.... ouhhhh



****bersambung.....


***update:
11hb. Julai
11.14 pagi

  • Now ada program untuk pelajar, ulama, profesional. Sarapan 5 orang sedulang RM10. Ramai manusia, pelbagai negara. Ada bisu, pekak, tempang.... macam-macam ada. Air kolah kering.

3.45 petang - papa call....


5.23 petang
  • Ujian.... tangki air pecah di masjid. Papa mandi guna 2 botol air. Wuduk dari semalam lagi guna 1 botol. Mama kalau boring, gi pasar malam...
fzi... mama doakan Allah mudahkan segala urusan papa dan semua jemaah di sana...amiin
* berita terbaru yang diterima, masalah tangki air di masjid, settle*