CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »
بسم الله الرحمن الرحيم

Rancangan berBBQ

Semalam merupakan hari yang sibuk dan agak memenatkan bagi saya. Bermula selepas shilah ke sekolah, saya mula masuk dapur untuk fokus buat karipap yang kak Ani oder. Kak ani nak 10 pek karipap ditambah dengan ambong pelangi 3 loyang. Kena buatkan extra karipap buat kak Bariah yang nak 5 pek dan Hani rumah sebelah 2 pek. So agak bizi la konon-kononnya....hehe...Tu yang sampai tak dapat pegi kelas ustaz kat masjid semalam... sibuknya saya dengan urusan dunia.... alahai...

Tapi dalam sibuk2 tu, happy rasa bila dapat call dari ke dua-dua anaknda yang masing2nya sorang di UIA PJ dan sorang lagi dekat SAMT Kuala Kubu Bharu.

"Mama, abang dapat balik Jumaat ni!", terdengar suara anak bujang memberikan khabar gembira... Orait! hehe

"Mama, esok kakak pereksa add maths... tolong doakan ek!", ini pula kata-kata kakak dari kuala kubu....:) InsyaAllah kakak boleh buat....yakin boleh!

Ohh... terubat rasa penat selepas berbual dengan anak2ku di telefon.

Hakikatnya, selepas hantar abang ke UIA minggu lepas dan kakak pula balik asrama sehari selepas tu, semua yang 3 orang tinggal kat rumah jadi tak berapa nak ceria....rumah rasa kosong takde orang...sunyi sepi.... huhuhu...

Bila cerita dekat papa dan shilah pasal abg dan kakak telefon, semua senyum lebar. Papa lantas bagi idea "Nanti kita pegi NSK beli sotong saiz besar".... masing2 sepakat nak buat BBQ bila semua berkumpul nanti... mmmmm :))